Tel.: +36 1 225 0365
Konferencia

Konferencia

A 10. Design Hét Budapest rendezvénysorozatába illeszkedően a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – együttműködésben a Szellemi Tulajdon Világszervezetével (WIPO) és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatallal (BPHH) – konferenciát szervez Regional Industrial Design Conference címmel Budapesten, az SZTNH székházában, 2013. október 2-3-án.

A konferencia három részre tagolódik: az első rész a BPHH-nak és a WIPO-nak a formatervezésiminta-oltalommal és annak promóciójával kapcsolatos munkájára koncentrál. A második részben azokról az európai kezdeményezésekről lesz szó, amelyek azt kívánják tudatosítani, hogyan válhat a design az európai innováció motorjává. Végül a harmadik rész a magyar nemzeti és nemzetközi formtarvezésiminta-oltalmi rendszerről ad áttekintést, beleértve a WIPO-ban jelenleg tárgyalt új formatervezési mintaoltalmi nemzetközi szerződés tervezetét.

A konferenciára olyan neves személyiségek fogadták el az előadói felkérést, mint António Campinos, a BPHH elnöke vagy Marcus Höpperger, a WIPO design jogharmonizációs ügyekkel foglalkozó igazgatója.

A konferencia tervezett programját csatolom; a mindenkori naprakész változat elérhető az SZTNH honlapjáról (http://www.sztnh.gov.hu/hirek/hirek_201309041123_1.html).

A konferencia munkanyelve az angol.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, regisztrációját küldje a designkonference2013@hipo.gov.hu e-mail címre 2013. szeptember 25-ig. Kérjük, tüntesse fel, hogy a 2013. október 2-án este tartandó fogadáson részt kíván-e venni.